Italiensk afton 25 & 26 aprilUnder dessa italienska temakvällar vill vi anamma den härliga italienska matkulturen och servera en måltid gjord med kärlek på fantastiska italienska råvaror. Gemenskapen, gestikulerandet och skratten runt matborden får ni bidra med! En komplett italiensk middag har många olika rätter, och man låter middagen pågå i timmar...!


Apertivo är det första som serveras vid en italiensk middag. En drink, ofta en prosecco eller en bitter Campari. Apertivon är tänkt att ”väcka aptiten”.


Antipasti följer på apertivon och är ett antal italienska delikatesser som pecorino eller parmesan, salami, lufttorkad skinka, oliver, crostini och tapenade.


Primi piatti är oftast en rätt utformad att stilla den värsta hungern. Risotto eller pasta är de vanligaste alternativen. Nu snackar vi inga jätteportioner, vi har ju redan ätit antipasto och vi är bara halvvägs genom middagen!


Secondi piatti är den italienska måltidens huvudrätt. Nu är det dags för fisk, fågel, kött eller skaldjur! Rätten kan innehålla en mindre mängd kolhydrater, men ofta förekommer contorni, ett tillbehör, som kan vara en sallad, rostad potatis eller något annat lämpligt tillbehör till proteinet som serveras. Nu har vi inte kommenterat drycken sedan apertivon, men självklart serveras såväl vatten som väl utvalda viner under middagen.


Dolce, något sött, avslutar förstås den italienska måltiden. Tiramisu är en klassiker, men gelato eller några krämiga ostar är ett lika självklart alternativ!


Digestivo, nu är vi klara med maten, men magen kan behöva få en skjuts med matsmältningen, och därför serveras en digestivo. Limoncello och grappa är två vanliga alternativ.


Så visst finns det material för inspiration den italienska matkulturen! Just nu håller vi på att planera för Fotografens italienska afton. Håll utkik här så dyker vår meny upp så snart vi har bestämt exakt vilka italienska favoriter vi vill servera. Vi ser fram emot några riktigt härliga kvällar tillsammans! Välkomna!

Öppettider

Måndag 11:00 - 16:00
Tisdag-torsdag 11:00 - 22:30
Fredag-lördag 11:00 - 23:30
 
Öppet långfredag 7/4 17:00 - 23:30
Påskafton 8/4 Stängt
 
Vi hanterar inte kontanter.