Italiensk afton 16 & 17 april

Under dessa italienska temakvällar vill vi anamma den härliga italienska matkulturen och servera en måltid gjord med kärlek på fantastiska italienska råvaror. Gemenskapen, gestikulerandet och skratten runt matborden får ni bidra med! En komplett italiensk middag har många olika rätter, och man låter middagen pågå i timmar.

Apertivo är det första som serveras vid en italiensk middag. En drink, ofta en prosecco eller en bitter Campari. Apertivon ska ”väcka aptiten”.

Antipasti följer på apertivon och är ett antal kalla italienska delikatesser som salami, lufttorkad skinka, oliver, crostini och tapenade.

Primi piatti är oftast en rätt utformad att stilla den värsta hungern. Risotto eller pasta är de vanligaste alternativen. Nu snackar vi inga jätteportioner, vi har ju redan ätit blandat plock och vi är bara halvvägs genom middagen!

Secondi piatti är den italienska måltidens huvudrätt. Nu är det dags för fisk, fågel, kött eller skaldjur! Rätten innehåller oftast en mindre mängd kolhydrater. Nu har vi inte kommenterat drycken sedan apertivon, men självklart serveras såväl vatten som väl utvalda viner till den italienska middagen.

Dolce, något sött, avslutar förstås den italienska måltiden. Tiramisu är en klassiker, men gelato eller några krämiga ostar är ett lika självklart alternativ!

Digestivo, nu är vi klara med maten, men magen kan behöva få en skjuts med matsmältningen, och därför serveras en digestivo. Limoncello och grappa är två vanliga drycker. 

Så visst finns här material för inspiration! Fotografens italienska meny hittar du under fliken ”menyer”. Välkomna!

Adress:
Köpmangatan 12
641 30 Katrineholm

Öppettider

Mån - tis
11-14
ons - tors
11-14, 17-22
Fre - Lör
11-sent
18-21 april
påskstängt